Waarom droog je niet lager dan 70C°
05.03.2022
We lezen vaak dat drogen onder de 70° wordt aanbevolen,
Omdat het product bijvoorbeeld kraakbeen of kleine stukjes bot bevat,
Denk bijvoorbeeld aan nekken, loop voeten of dikkere stukken vlees.
Maar we raden dit juist niet aan om veel producten te drogen onder de 70° , dus waarom zou je zeggen ?
De botstructuur verandert niet ten opzichte van wanneer je droogt op 40 of 70 graden.
Het enige verschil dat je ziet is dat het product gaat rotten en bacteriën meer de kans krijgen om te gaan groeien.
Dit komt doordat de droogtijd veel langer is voordat het product droog is en bacterien niet gedood kunnen worden door de temperatuur.
daarom dat wij het afraden omdat wij de hygiëne hoog hebben, en het feit dat het zonde zou zijn als u het product zou moeten weggooien
Daarom zie je grotere droogbedrijven ook drogen bij hogere temperaturen.
Wij zijn echter nooit voorstander van het drogen van de dragende delen van grote diersoorten.
.
_Team_
Gunshies