Vlees drogen voor je hond
31.01.2021, gunshies
Gemiddelde droogtijden van vlees:
Alles is natuurlijk afhankelijk van de droger en de ruimte
waar gedroogd wordt.
De ongeveer tijden zijn gebaseerd op max temperatuur
dus ca 70 graden. De meeste hebben een droogmachine
zonder temperatuurregelaar.
Ook al zouden wii een totaalschema willen maken dan
hebben we ondertussen een verzameling van heel veel
droogmachines nodig , tussen de droogmachines zit
namelijk ook een groot verschil.
Ook maakt het veel uit waar je droogt, binnen naast de
verwarming, in een ongisoleerde garage etc.
De luchtvochtigheid heeft er namelijk ook veel mee te
maken.
Eendenvleugels 36 uur
Eendenvoeten 48 uur
Ganzenvoeten 60 uur
Groente .Fruit en kruiden
Hart 0,5 cm dik ( lbms, Rund ) 25 uur l
Hart ( kippen/ eerlden ) 40 uur
Kippetenen / voetjes 60 uur
Konijnenoren 48uur
Lamsoren 50 uur
Lever ( Rund, kid lam, paard, hert etcl) 30 uur
Long dunne plakken ca. 0.5 cm 12 uur
Long ( Rund, kip, lam, paard, hert etc) 24 uur
Pens ( Rund, lam,(feit ) 24 uur
Runder Geelhaar ( korte stukken ) 65 uur
Runder Geelhaar ( lange stukken ) 45 uur
Runderoren met pit 60 uur
Runderoren zonder pit 24 uur
Spiervlees zoals kipfilet o.a. 30 uur
Spiervlees ca0.5cM dik gesneden 20 uur
Vis huiden allerlei 23 uur
Vishuiden opgerold 50 uur
Zalmhuiden zonder vlees 12 uur
Eigenlijk valt er van alles te drogen, verwijder wel zoveel
mogelijk vet, dit verkort de droogtijd en zorgt er tevens
voor dat de machine langer meegaat.
Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe dik en hoe groot je
het vlees snijd.